5000 $ pentru un Centru de Formare de Mediu

5000 $ pentru un Centru de Formare de Mediu
Un ONG de mediu și un grup de inițiativă vor să construiască un Centru de Formare de Mediu pentru educație practică în domeniul agriculturii ecologice, eficienței energetice, eco-construcției și dezvoltării…

Centrul va servi ca platformă de demonstrație și de resurse pentru dezvoltarea durabilă, unde se va crea un schimb de idei și de experiență între change-makerii din Moldova și din străinătate. Aici, oamenii vor avea posibilitatea să învețe despre permacultura, clădire naturale, managementul apei, schimbările climatice, antreprenoriat social ș.a.

Construcția centrului este inițiată de ONG-ul de mediu Ecovisio, iar managerul proiectului este Liliana Botnaru. Împreună membrii Ecovisio își propun să crească o comunitate eco. Iar, prin construcția și deschiderea centrului în satul Rîșcova să ofere posibilitate femeilor din sat să se angajeze la muncă și să rămână acasă.

Pentru construcția centrului este necesară suma de cinci mii de dolari, bani pe care autorii proiectului încearcă să-i strângă din donații. Doritorii de a dona pot afla mai multe detalii aici.

Centrul va fi o construcție eco, din baloți e paie. Clădirea va fi divizată în două secțiuni una pentru întâlniri cu capacitatea de 60 de persoane, iar alta pentru bucătărie și spațiul pentru a lua masa.