Anchetă de serviciu la Plaiul Fagului, după ce mai mulți oameni au fost surprinși tăind copaci în rezervație

Agenţia „Moldsilva” anunță că s-a autosesizat în urma secvenţelor video difuzate de la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului”, în care mai multe persoane au fost surprinse în timp ce tăiau copaci.

Potrivit reprezentanților agenției, în cadrul unei şedinţe operative s-a discutat despre un plan de acţiuni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

Totodată, s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiştilor din cadrul aparatului central al agenţiei. Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situaţiei la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”.

Rezultatele acestor anchete de serviciu vor fi făcute publice la finalizarea lor.

Precizăm că în seara zilei de luni, 25 ianuarie, mai mulți oameni ar fi fost surprinși tăind copaci în Rezervația științifică Plaiul Fagului, care se află în subordinea Agenției Moldsilva. Imagini de la fața locului au fost publicate de Vasile Costiuc pe o rețea de socializare. La fața locului a intervenit și poliția care a identificat un autoturism plin cu lemne.

Articolul Anchetă de serviciu la Plaiul Fagului, după ce mai mulți oameni au fost surprinși tăind copaci în rezervație apare prima dată în Ecopresa.