Animalele de la Grădina Zoologică din Chișinău amenințate de ger

Animalele de la Grădina Zoologică din capitală sunt gata să înfrunte iarna din Moldova. Pentru a face faţă temperaturilor scăzute din sezonul rece, angajaţii au fost nevoiţi să le amenajeze…

Angajaţii Grădinii Zoologice au izolat termic volierele animalelor iubitoare de căldură, iar meniul zilnic a fost suplimentat cu fructe, legume, dar şi alimente hrănitoare. În această perioadă, mamiferele şi păsările au parte de un meniu variat, bogat în vitamine. „În primul rând avem instalate lămpi ultraviolete pentru a încălzi aerul. Ne preocupăm şi de alimentaţia animalelor în sezonul rece. Noi facem rezerve de alimente precum sunt nucile, alunele şi diferite fructe uscate”, afirmă Iulia Djuri, director secția primate.

O atenţie deosebită este acordată păsărilor care iernează pe lac. „Pe lac, apa este pompată mereu ca să nu îngheţe. Au fost instalate mici căsuţe speciale chiar lângă lac, unde lebedele şi raţele se pot adăposti”, susține Alexandru Belinschi, şef secţie. Noua atracţie a Grădinii Zoologice este leopardul zăpezilor. „Leopardul zăpezilor deja s-a adaptat la toate condiţiile de la noi. Mamiferul este pe placul copiilor. Tot recent a mai fost adus şi o specie deosebită de bovine pe care oamenii o vor putea admira din vară”, a mai adăugat Alexandru Belinschi. În timpul vacanţei de iarnă, Grădina Zoologică este asaltată de vizitatori. Aici sunt peste 160 de specii de animale.