Bancnotele deteriorate din China, transformate în electricitate

Bancnotele deteriorate din China, transformate în electricitate
În orașul chinez Luoyang se ard bani, la propriu, când aceștia devin prea deteriorați pentru a mai rămâne în circulație. Bancnotele deteriorate ajung, în mod normal, la Banca Republicii Chineze…

Una dintre aceste companii, aflată în oraşul Luoyang, a realizat că, prin arderea acestor bancnote, se poate obţine energie şi se emit mai puţine gaze decât la arderea cărbunelui. O tonă de bancnote produce 660 de kilowaţi per oră (kWh) – adică o cantitate de electricitate care merită luată în seamă. La un calcul rapid care are în vedere câte bancnote deteriorate provin în fiecare an din provincia Henan (unde se află compania), se pare că ar fi vorba de suficientă hârtie cât să genereze 1,32 milioane kWh anual.

În aceste condiţii, ar scădea cu 4.000 de tone cantitatea de cărbune necesară regiunii, pentru obţinerea de electricitate. Iar dacă Banca Republicii Chineze sau guvernul statului chinez nu vor avea nimic împotriva metodei, ea ar putea fi folosită în mod constant. Banii oricum sunt distruşi, în acest proces, aşa că scopul original al operaţiunii este îndeplinit. Iar, în plus, se contribuie la reducerea emisiilor de gaze de seră – un capitol la care China, din păcate, este fruntaşă.