FOTO/VIDEO. Peste 80 de incendii de vegetație au avut loc în toată țara

FOTO/VIDEO. Peste 80 de incendii de vegetație  au avut loc în toată țara
În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate peste 80 de focare de vegetație, dintre care 13 în municipiul Chișinău.

Unul dintre focare a fost înregistrat pe strada Lermontov din Chișinău, unde fost cuprinsă de foc o suprafață mare cu pericol de extindere către casele de locuit din apropiere. Pericolul a fost eliminat prin intervenția promptă a pompierilor care au lichidat focarelor dispersate timp de două ore. Suprafața pe care echipele de pompieri au lucrat pentru localizare și lichidare a focarelor dispersate de vegetație arsă a fost estimată la circa 50 ha.

Intervenții similare ale echipelor de salvare au mai fost înregistrate în Cahul, Anenii Noi, Telenești, Hîncești, Strășeni, Căușeni, precum și în municipiul Bălți și UTA Găgăuzia.

Pompierii recomandă prudență maximă și evitarea aruncării la întâmplare a surselor de foc, care pot duce la incendii. La observarea unor astfel de focare sunați de urgență la Serviciul 901, pentru a nu admite extinderea focului pe suprafețe extinse. 

Menționăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben   de pericol excepțional de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole în raioanele din centrul și sudul Republicii.