Inedit! Primul ambalaj din lume realizat 100% din plante

Primul ambalaj realizat 100% din plante intră pe piața finlandeză. Tetra Pak a reușit să semneze cu producătorul finlandez de lactate Valio primul contract prin care va furniza acestuia noile ambalaje…

Tetra Pak a confirmat ieri că Valio a început din această săptămână comercializarea produselor lactate semi-degresate în noile cutii Tetra Rex Bio. Noul ambalaj este primul de pe piață care este realizat din polietilenă de joasă densitate (PEJD), iar capacele din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), ambele fabricate din trestie de zahăr. În plus, cartonul este realizat din fibră lemnoasă care provine din păduri administrate responsabil.

În cazul în care, după cele trei luni de probă, ambalajul se dovedește a fi un succes, Valio ar putea îmbutelia și alte produse lactate. “Pentru a vedea în cele din urmă ambalaje complet regenerabile pe rafturile magazinelor este un sentiment fantastic”, a declarat CharlesBrand, vice-presedinte executiv Tetra Pak. Ambalajul a fost dezvoltat în parteneriat cu Braskem, unul dintre liderii mondiali în ceea ce priveşte producţia de biopolimeri. Clienţii Tetra Pak care folosesc ambalajul standard de 1 litru cu capac TwistCap OSO 34 pot face uşor transferul la noua versiune, fără să fie nevoie de o altă investiţie sau modificare la actualele instalaţii.