Japonia devastată de furtunile de zăpadă

Japonia devastată de furtunile de zăpadă
O puternică furtună de zăpadă s-a abătut asupra Japoniei. Mai multe regiuni ale ţării sunt izolate, zborurile au fost anulate, şcolile au fost închise, iar accidentel rutiere sunt numeroase. Cel…

Cel puţin 11 oameni şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de o puternică furtună de zăpadă care s-a abătut asupra Japoniei. Alte zeci de persoane sunt rănite sau dispărute. Sute de zboruri au fost anulate, iar circulația trenurilor este grav afectată. Cu toate acestea, meteorologii speră că, în următoarele 24 de ore, ninsoarea şi vântul se vor mai linişti. Viscolul şi ninsorile abundente au cuprins regiunile din nordul şi centrul Japoniei. Pe insula Honshu, stratul de zăpadă a trecut, în mai multe zone, de un metru şi jumătate, iar o staţie meteorologică a raportat, chiar, mai mult de doi metri. Zăpada, vântul şi poleiul au provocat nenumărate accidente rutiere, iar unele s-au soldat cu morți și răniţi, informează Jurnalul.ro.

Şi transportul feroviar a fost dat peste cap. Chiar dacă furtuna a cruţat capitala ţării, Tokyo, sute de curse au fost anulate, inclusiv multe din celebrele trenuri de mare viteză nipone. Companiile aeriene au anulat, de asemenea, sute de zboruri, iar mii de oameni ar putea fi nevoiţi să renunţe la vacanţele de sfârşit de an. La Hokkaido, unde s-au înregistrat rafale de peste 130 de kilometri pe oră, au fost închise circa 1.000 de şcoli şi trenurile au fost oprite. Mai multe autostrăzi au fost blocate de căderile de zăpadă şi aproape 5.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.