Locuințe „Eco Friendly” din deșeuri de orez – video

Ecologia devine un stil de viață, care presupune grija pentru mediul în care trăim și pentru viitorul copiilor noștri. De la colectarea selectivă a deșeurilor, fiecare dintre noi poate contribui pentru…

Construcțiile ecologice au fost produse sub conceptul de arhitectură eco și au devenit o necesitate datorită crizei petrolului din anii 70 când au apărut serioase probleme privind poluarea mediului și consumul exagerat de energii convenționale necesar pentru construirea și exploatarea clădirilor, iar deșeurile organice devin surse de materii prime în realizarea de plăci de construcții, scrie Paginadeagricultura.ingo.110 de tineri antreprenori din 25 de țări au participat la finala concursului mondial Relay Global Social Innovation 2013. Locul întâi a fost obținut de către trei elevi de 15 de ani de la liceul din orașul indian Chandigarh, care au dezvoltat o idee unică de afaceri eco-friendly pornind de la deșeuri de orez rezultate dupa recoltare, pentru a obține un nou material de construcție denumit ”Green Wood”, potrivit pentru construirea de case și mobilier ieftin. Paiele și pleava de orez sunt în prezent arse de agricultori, producând fum gros și poluând aerului.

Prin crearea materialului “Green Wood” tinerii inovatori Bisman Deu, Rayvin Thingnam și Ekambir Singh au găsit o cale de a produce un material de construcție care contribuie la reducerea poluării aerului și oferă o sursă suplimentară de venit agricultorilor.

Experții de afaceri Hewlett-Packard (HP), ajută tinerii să-și dezvolte ideea și să scrie un plan de afaceri solid. La ștafeta Social Innovation lansată pentru prima dată în 2010, participă în prezent 67000 de tineri și 800 de mentori de la HP, din 25 țări. Echipa formată din cei trei tineri indieni a lucrat cu mentorul Radhika Chhabria care a spus: ”Tinerii, sunt viitorul de mâine, și stă în mâinile lor să facă o lumea mai bună”.