Opere de artă din bucățile de lemn aruncate și putrezite

Un proiectant din Israel, Hilla Shamia, a început să transforme trunchiurile copacilor pe care le găsește în opere de artă. Hilla Shamia folosește un proces simplu, dar complicat în același…

Proiectantul israelian obișnuiește de ceva timp să construiască piese de mobilier unicat care implică turnarea luminiului topit peste lemnul pe care îl găsește. Hilla are o gamă largă de piese de mobilier, iar cei care le-au văzut abia așteaptă să le achiziționeze, scrie Inhabitat.com.

Mese mari și mici, scaune în forme de pătrat și bănci lungi, toate sunt construite prin divizarea trunchiuri de copaci pentru a face scânduri de lemn. Aceste scânduri apoi stau într-o matriță și sunt scufundate în metalul topit. Aluminiu topit este apoi turnat peste lemnul, apoi se face umplerea spațiilor rămase în matriță și completarea piesei. Căldura metalului topit arde marginile lemnului și crează o linie neagră de cărbune între cele două materiale.

“Procesul de turnare este ca o dramă, însoțită de temperaturi ridicate, flăcări și fum”, a declarat Shamia. “Această dramă produce un al treilea material – cărbunele.”

Cărbunele întunecat narează povestea de dragoste dintre [lemn și aluminiu], subliniind întâlnirea lor inițială, subliniind un sentiment de continuare, și menținerea unui sentiment de curgere chiar și atunci când cele două materiale sunt solide și puternice, la fel ca și dinamica unui cuplu în vârstă.”

“Lemnul este un material organic, care este influențat negativ de foc și căldură, care se poate arde complet”, a spus designerul. “Metalul, pe de altă parte, este o resursă naturală, care este foarte rezistent împotriva căldurii – pur și simplu își schimbă starea, de la solid la lichid.”

Israelianul a dezvoltat această tehnică în timp ce studia la Departamentul de Design Industrial la Holon Institute of Technology.

Traducere: Mircea Mitrofan