Piața mașinilor electrice din România va crește puternic anul viitor

Piața mașinilor electrice din România va crește puternic anul viitor
Pe piata maşinilor electrice din România se fac prognoze pentru anul viitor și este posibil ca numărul unităților să crească puternic în 2015. Scenariul s-ar desfășura de la câteva unităţi…

„Pentru maşinile electrice, atât timp cât nu există un sistem de încurajare similar cu cele din Europa de Vest, nu cred că putem vorbi de peste 100 de unităţi anual“, a spus Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România. Volkswagen este în discuţii pentru a livra pe piaţa locală din România prima flotă de maşini electrice în 2015, potrivit site-ului Capital.ro.

„Pentru e-up! am discutat deja cu potenţiali clienţi interesaţi de acest model pentru curierat şi distribuţie în oraşe şi până la sfârşitul anului semnăm primul contract. Va fi o flotă de până în cinci maşini la început“, a spus Bogdan Florea. În primele zece luni ale acestui an s-au livrat oficial în România numai trei maşini electrice din modelul Mitsu­bishi iMiEV.

În prezent singurii constructori care comercializează pe piaţa locală maşini electrice în România sunt Mitsubishi, care vinde modelul iMiEV cu 32.240 de euro cu TVA şi Renault cu utilitara Kangoo şi Twizy, un automobil de mici dimensiuni, cu două locuri. Planuri pentru „electrificarea“ reţelei din România pentru 2015 a anunţat şi BMW, care are în plan cel puţin şase service-uri pentru modelele electrice în următorii doi ani la nivel național.