Primul teatru de vară construit din Pet-uri, deschis la Cluj-Napoca

Primul teatru de vară construit din Pet-uri, deschis la Cluj-Napoca
 Un teatru de vară realizat din Pet-uri a fost deschis la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului Scena Verde, care are sloganul „Reciclăm PEnTru Cultură”. Proiectul s-a desfășurat în perioada septembrie 2014-mai…

 Pe durata  proiectului 14 localuri clujene au susținut proiectul prin colectarea separată a deșeurilor de ambalaje de PET. Timp de două luni au fost colectate peste 70 de mii de PEt-uri în cele 27 de țarcuri puse la dispoziție de organizatori și în containerele din oraș.

Scena Verde a fost lansată în cadrul unui concert al Orchestrei Simfonice Philharmonia Napocensis, sub bagheta dirijorilor Petre Sbârcea și Dalma Kovacs, alături de soprana Ștefania Barz, mezzosoprana Iulia Merca și basul Kopeczi Sandor. Timp de șase luni, scena va găzdui activităţile cultural-artistice din cadrul proiectului Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015: concerte, piese de teatru, balet, operă.

La sfârşitul celor șase luni, întreaga cantitate de PET-uri va fi trimisă către reciclare. Proiectul a constituit un demers de conştientizare a populaţiei asupra importanţei reciclării şi a reutilizării deşeurilor de ambalaje de tip PET într-un mod creativ. Iniţiativa Scena Verde aparţine Societății Culturale Filarmonia şi a fost susţinută de Eco-Rom Ambalaje.