Trei păduri de o frumusețe rară

Se știe că pădurile sunt plămânii pământului, dar pe lângă acest rol ele sunt și niște locuri uimitoare. Oaze de pace și frumos care ne surprind prin forme și culori.…

Aleea de Baobabi

Situată în Madagascar, aleea este una dintre cele mai populare atracții turistice din această țară. Cei mai bătrâni baobabi au în jur de 800 de ani și sunt de pe vremea când împrejurimile erau o pădure tropicală densă.

Pădurea strâmbă din Gryfino, Polonia

Această pădure ciudată numără 400 de pini curbați, care au fost plantați în 1930 lângă Gryfino, Polonia. Nimeni cu știe sigur care a fost mecanismul prin care acești copaci au luat forma curbată, dar cei mai mulți sunt de părere că este vorba despre intervenția omului. Motivul pentru care s-ar fi dorit deformarea unor copaci a fost pentru procurarea unui lemn curbat în mod natural pentru mobilă și ambarcațiuni.

Pădurea de mangrove

Mangrovele reprezintă un amestec de plante, în principal arbuști și copaci, care trăiesc cu rădăcinile în apă, dar își întind ramurile spre cer. Se dezvoltă în apă sărată, grație abilităților unice de a filtra sarea din apă. De asemenea, și în zona de variație a nivelului mării din cauza mareei, între nivelul fluxului și cel al refluxului. Sunt răspândite în două mari regiuni geografice: regiunea de est cu țărmurile tropicale umede din sudul și sud-estul Asiei, nord-estul Australiei, sud-estul Africii și regiunea de vest cu vestul Africii, țărmurile tropicale din estul Americii Centrale, sudul Americii.