Wi-Fi-ul distruge plantele şi pune în pericol sănătatea oamenilor

Wi-Fi-ul distruge plantele şi pune în pericol sănătatea oamenilor
Internetul wireless usucă plantele şi devine periculos pentru sănătatea oamenilor. La această concluzie au ajuns cercetătorii din Danemarca care au studiat procesul în urma unui experiment, transmite Ecopresa.md.

Cercetătorii danezi au efectuat un experiment pentru a afla cum Wi-Fi influențează sănătatea. Rezultatele au fost șocante: internetul wireless ucide plantele și provoacă dureri de cap la copii. La experiment au participat cîțiva elevi, care au petrecut noaptea cu telefonul sub pernă și cu Wi-Fi inclus. În dimineața următoare, copiii au demonstrat scăderea concentrației de atenție, majoritatea au acuzat dureri de cap, scrie site-ul noi.md.

Dar acest lucru nu le-a părut suficient oamenilor de știință și ei au verificat cum internetul wireless afectează plantele. Au pus șase ghivece de flori în camera cu Wi-Fi, iar alte șase – într-o cameră obișnuită pentru 12 zile. Majoritatea plantelor din camera cu internet Wi-Fi au căpătat culoarea maro, iar majoritatea s-au uscat, în timp ce în camera obișnuită florile nu au avut de suferit.

Un studiu similar a fost efectuat în Olanda. Rezultatele sale sînt următoarele: copacii care se aflau pe traiectoria semnalelor radio fără fir mai frecvent sufereau de afecțiuni ale scoarței și se uscau. Cu toate acestea la moment există foarte puține dovezi că internetul wireless reprezintă un real pericol pentru sănătatea umană. Investigațiile continuă.