Acțiuni de salubrizare în lanț în Nordul țării în cadrul Săptămânii Curățeniei 2015

      Aproximativ 2000 de elevi din 10 localităţi din regiunea de nord a ţării se vor implica în acțiuni de salubrizare în localităţile lor de baştină.  Lanțul de acţiuni se va desfășura miercuri, 23 septembrie, și este parte integrantă a campaniei regionale „Managementul deşeurilor în localitatea mea” în cadrul Săptămânii Curățeniei 2015, desfăşurată de Asociaţia „Caroma Nord”. Mișcarea Ecologistă din Moldova s-a aliniat campaniei de salubrizare, și va efectua, prin intermediul proiectului „Conservarea biodiversității în Prutul de Mijloc”, o serie de acțiuni de salubrizare în localitățile Cuhnești, Balatina și Viișoara din raionul Glodeni, situate pe cursul râului Camenca.

       În cadrul Săptămânii Curățeniei vor fi organizate acțiuni de salubrizare în raioanele Glodeni, Rîșcani, Fălești și Sîngerei și vor fi axate pe colectarea și eliminarea deșeurilor din spațiile publice din mai multe localități participante la această campanie. Lanțul de evenimente va mobiliza cetățenii din raioanele su-amintite și va duce la o mai bună colaborare a acestora cu autoritățile locale și cu serviciile deconcentrate ale autorității centrale de mediu.

       Acţiunea de salubrizare va începe  la oră diferită în fiecare localitate, în a doua parte a zilei. Pe lângă râuleţele Camenca şi Căldăruşa vor mai fi salubrizate intrările şi centrele satelor, cimitire, parcuri şi altele.