CivicFest 2015 – o sărbătoare a ONG-urilor de succes

      Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi a găzduit sâmbăta aceasta un eveniment social deosebit de îndrăgit de reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, menit să adune la un loc cele mai active ONG-uri din Republica Moldova. Este vorba de Civic Fest, ajuns la ediția din 2015, și așa cum îi spune și numele, reprezintă un festival al inițiativelor sociale și al proiectelor de succes.

       Muzeul sub cerul liber de la Butuceni a reprezentat locul de întâlnire a organizațiilor neguvernamentale din toată țara (și din Uniunea Europeană), a antreprenorilor sociali, a autorilor de inițiative civice și de protejare a mediului. Aici, pe parcursul întregii zile, sute de participanți curioși s-au perindat printre corturile amenajate de către organizatorii evenimentului  și au cântărit în cele mai mici detalii meritele fiecărei asociații implicate în acest târg al ONG-urilor.

       Mișcarea Ecologistă din Moldova a împărțit atenția publicului împreună cu Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova, și a oferit celor interesați detalii despre cele mai importante activități desfășurate în domeniul protecției mediului înconjurător.  Vizitatorii au plecat încărcați de postere, pliante, broșuri și publicații care ilustrează cu lux de amănunte realizările organizației, iar reprezentanții Mișcării Ecologiste au răspuns cu mult entuziasm la întrebările suplimentare venite din partea oaspeților.

      Festivalul CIVIC FEST promovează cele mai de succes proiecte implementate de organizaţii ale societăţii civile din Moldova şi Uniunea Europeană, care au obţinut recunoaştere internaţională şi pot servi drept practici reuşite, utile în diferite domenii: antreprenoriat social şi integrare socială, dezvoltare comunitară prin iniţiative civice, transformări socio-culturale şi responsabilitate socială. Ediția din 2015 a acestui eveniment a avut drept obiectiv promovarea culturii ecologice în cadrul comunităţilor din ţară, fiind lansate mai multe iniţiative civice menite să protejeze mediul, să conserve patrimoniul natural şi istoric şi să promoveze cultura ecologică.