ORA PLANETEI – te așteptăm sâmbătă!

     Sâmbătă, pe data de 28 martie, ne vom aduna pe pietonala Alexandru Diordiţă din capitală, în intervalul de timp 18:00 – 22:00, pentru a da startul evenimentul ”Ora Planetei”.

     Vor participa mai multe localități din republică, aliniindu-se la acțiunea mondială Earth Hour 60+. Marcarea evenimentului se va manifesta nu numai prin stingerea iluminatului, ci și prin susținerea unui concert.

     Acțiunea este patronată de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Apărării, Primăria municipiului Chișinău, Gas Natural Fenosa în Modlova, alte instituții din republică.

     Evenimentul este marcat în fiecare an la nivel internațional în ultima sîmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încît toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30. Astfel, Ora Planetei este o  acțiune menită să atragă atenția asupra încălzirii globale, schimbărilor climatice și reducerea poluării planetei.

De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar cîțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

     La ediția de anul trecut, peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări au stins lumina de „Ora Planetei”.

Scopul evenimentului „Ora Planetei” este de a trage un semnal de alarma privind amploarea efectelor încălzirii globale. În Republica Moldova acţiunea „Ora Planetei” se va derula pentru al șaptelea an consecutiv și vom stinge lumina împreună între orele 20:30 și 21:30.

     Vă invităm să consultați agenda evenimentului, și vă invităm să participați alături de noi la Ora Planetei.