Premierea participanților la concursul „Danube Art Master”

Mișcarea Ecologistă a premiat vineri, pe data de 23 octombrie, premianții etapei naționale a concursului „Danube Art Master – Fii un artist al Dunării!”.

Ajuns la ediția a 11-a,  concursul se adresează copiilor care vor să transmită un mesaj ecologist și educativ prin intermediul creativității, îndemnându-i să creeze mici “opere de artă” inspirate de Dunăre și afluenții săi. La ediția din anul acesta au participat copii cu vîrsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, lucrările cărora au fost inspirate de ecosistemul acvatic (faună, floră) și realizate sub formă de sculptură, mozaic, colaj. Participanții au folosit materiale naturale (lemn, pietre, păpuriş, nisip) sau deşeuri găsite la mal, și cu ajutorul acestora au creat mici opere de artă care transmit un puternic mesaj ecologist.

În urma evaluării de către juriu a celor 22 de lucrări (fiecărui participant primind un punctaj  de  la  1  la  10 pe baza mesajului ecologic inspirat de ecosistemul acvatic, relevanței materialelor utilizate în realizarea lucrării și impresia artistică redată în lucrare), au fost desemnați 10 participanți ale căror lucrări au reușit să impresioneze juriul:

1. “Pescarul dezamăgit”, autor Chercheja Ionela (care va participa și la următoarea etapă a concursului – competiția internațională Danube Art Master 2015);
2.  Sirena Dunării. „Mă rog Doamne pentru Ea, pentru sfântă Dunărea”, autor Gorobeț Elena;
3. “Strigătul naturii”, autor Chireacov Ecaterina, Basarab Nicole, Vihodet Sanda;
4. “Nunta pe apa fluviului”, autor Rufa Alina;
5. “Cenușăreasa la balul Dunării”, autor Codiţă Jasmina;
6. “Dă-ne Doamne înțelepciune și putere și iubire… ca să protejăm ceea ce ne-ai încredințat Tu”, autor Gac Doriana;
7. “Zîna bună a apelor”, autor Chercheja Bianca;
8. “Reveniți, păstrăvi!” , Lucrare colectivă, Centrul de creație al elevilor Strășeni;
9. “Frumusetea Dunarii”, autori Onceanu Adriana, Onceanu Augustina;
10. “Utilizarea eficientă a deșeurilor…”, autor Minciuna Alina.

Toți premianții concursului au venit însoțiți de profesorii lor și au participat la festivitatea de premiere organizată de Mișcarea Ecologistă din Moldova, în cadrul căreia au fost înmânate diplome de participare, materiale informative, reviste științifice, tricouri, chipiuri, postere și cărți. Partea festivă s-a încheiat cu o vizită la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, acolo unde participanții au efectuat un tur foarte interesant al întregului muzeu.