Ministerul Mediului invită la Consultări publice privind Planul de gestionare a bazinului râului Prut

    Ministerul Mediului organizează consultările publice asupra proiectului Planului de Gestionare a Bazinului rîului Prut. Ședința va avea loc marți, 5 mai, ora 9:30, în Chișinău, sala de conferințe „Polivalentă”, Institutul Muncii, str. Zimbru 10.

    Scopul general al planului de gestionare constă în stabilirea măsurilor de implementare a documentelor de politici naționale în domeniul resurselor de apă pentru a proteja și îmbunătăți starea apelor atît de suprafață cît și subterane, inclusiv ecosistemele care depind de acestea, prevenirea deteriorării și asigurarea dezvoltării durabile a resurselor de apă în limitele bazinului hidrografic. Necesitatea elaborării și adoptării proiectului este de a gestiona durabil și îmbunătăți calitatea și menține cantitatea resurselor de apă de suprafață și a celor subterane în bazinul rîului Prut.

    Proiectul Planului poate fi găsit accesînd următorul link: http://goo.gl/rfsMwT

    Cei care doresc să participe sunt rugați să confirme participarea la acst eveniment la numărul de telefon 022-204-513 (Andrei Ursache), 022-204-528 (Olga Ceban), sau la adresa de e-mail: plan.dpmn@gmail.com“, indicînd numele, prenumele și instituția reprezentată.