Concursul „Fii un artist al Dunării!”: Festivitate de premiere

Pe data de 31 octombrie 2019 Mișcarea Ecologistă din Moldova și Revista „NATURA” au desfășurat festivitatea de premiere a concursului „Fii un artist al Dunării!” (DAM 2019), etapa națională.

Evenimentul a avut ca scop premierea elevilor din diverse localități ale Republicii Moldova care au participat la concursul „Danube Art Master” organizat de către Parteneriatul Global pentru Apă în Europa Centrală și Est în comun cu Comisia Internațională pentru Protecția Dunării.

Ca în fiecare an, concursul s-a adresat copiilor din toate țările dunărene, care au realizat lucrări cu un mesaj ecologic, inspirate de ecosistemul acvatic (faună, floră) și create cu ajutorul materialelor găsite în preajma râulețelor din rețeaua hidrografică a râului Prut și a fluviului Dunărea. Lucrările au fost realizate sub formă de sculptură, mozaic, colaj; folosind drept materiale elemente natural – lemn (adus de ape), pietre, păpuriş, nisip, etc., sau deşeuri găsite la mal. Spre deosebire de alți ani, în anul 2019 au mai fost incluse, pe lângă categoriile obișnuite de Creație și Video, încă trei categorii noi: poezie, cântec, spectacol.

Cele mai bune 10 lucrări din Republica Moldova au fost premiate de către Mișcarea Ecologistă și Revista „NATURA”.  Autorii acestora,  cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, au venit la festivitatea de premiere din diverse localități ale țării: s. Pîrlița (r. Ungheni), s. Buciumeni (r. Ungheni), s. Corjova (r. Criuleni), s. Mereni (r.  Anenii Noi) și or. Chișinău.  Premiile au inclus cărți și carnete, stickere, carioci, semne de carte, jocuri educative, broșuri și reviste, iar locurile 1, 2 și 3 au fost răsplătite cu agende personale, rechizite școlare, cărți și albume.

Festivitatea de premiere a continuat cu o vizită la Muzeul de Istorie al orașului Chișinău (Turnul de Apă), unde participanții și profesorii lor au aflat detalii despre istoria capitalei Republicii Moldova și au admirat panorama din vârful acestui edificiu.

Puteți vedea fotografiile de la acest eveniment pe pagina de facebook a Mișcării Ecologiste din Moldova.