Conservăm zonele umede din bazinul Prutului de Mijloc cu ajutorul elevilor din raionul Glodeni

În perioada 11-13 aprilie 2016, Mișcarea Ecologstă din Moldova a desfășurat un amplu program de informare în școlile din raionul Glodeni  despre proiectul „Conservarea biodiversității în Prutul de Mijloc”. În acest sens, în fiecare din instituțiile de învățământ din localitățile Viișoara, Cuhnești, Balatina, Cobani, Cajba și Ciuciulea a fost organizată o oră ecologică cu genericul „Zonele umede și importanța lor pentru comunitate”.

La aceste ore ecologice au participat în jur de 320 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Alături de profesorii lor, participanții au aflat despre tipurile de zone umede, importanța lor pentru natură și pentru comunitățile umane, au inventariat speciile de plante și animale care găsesc habitate potrivite într-o zonă umedă, au discutat impactul antropic asupra acestor ecosisteme, și au propus soluții de protecție și conservare a zonelor umede.

Discuțiile s-au axat și pe ecosistemele acvatice și palustre din perimetrul Rezervației Naturale „Pădurea Domnească”, zonă ce corespunde sectorului de mijloc al râului Prut. Elevii au aflat informații noi despre cele 8 starițe ale râului Prut și ale afluentului său, Camenca, starițe care împreună formează un ecosistem umed interesant, și am putea spune chiar unic.

Caravana orelor ecologice se înscrie în șirul de activități desfășurate în cadrul proiectului „Conservarea biodiversității în Prutul de Mijloc”, implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu sprijinul financiar al Programului de Granturi Mici (SGP) din cadrul Fondului Global de Mediu (GEF).

WP_20160412_005WP_20160412_043WP_20160413_039