Rezultatele concursului „Fii un artist al Dunării!” 2017

Etapa națională a concursului „Danube Art Master – Fii un Artist al Dunării” a luat sfârșit și Mișcarea Ecologistă din Moldova ține să-i felicite pe toți premianții și lucrările lor.

Tema concursului în anul 2017 a fost “Implică-te, fii activ – pentru o Dunăre mai curată!”. Participanții au avut între 6 şi 17 ani, iar lucrările lor au trebuit să redea un mesaj ecologic și să fie inspirate de ecosistemul acvatic (faună, floră). În acest sens, copiii au creat lucrări originale folosind materiale găsite în preajma râulețelor, preferabil din rețeaua hidrografică a râului Prut și a fluviului Dunărea. Lucrările au fost realizate sub formă de sculptură, mozaic, colaj; folosind drept materiale elemente natural – lemn (adus de ape), pietre, păpuriş, nisip, etc., sau deşeuri găsite la mal.

Anul acesta, competiția a inclus și subcategoria VIDEO. Copiilor li s-a propus să participe în concurs cu o înregistrare video de aproximativ 1 minut (realizată cu telefonul mobil sau camera video (animațiile nu au fost acceptate), în care va fi transmis un mesaj important comunității în contextul tematicii Concursului.

La categoria Foto, fiecare membru al juriului din Republica Moldova a oferit un  punctaj  (de  la  1  la  10) pentru fiecare lucrare în corespundere cu  următoarele criterii : mesaj ecologic inspirat de ecosistemul acvatic, relevanța materialelor utilizate în realizarea lucrării și impresia artistică. La categoria video, același sistem de punctaj a fost folosit pentru notarea aferentă a două criterii: mesaj ecologic inspirat de ecosistemul acvatic și relevanța materialelor utilizate în realizarea lucrării și impresia artistică.

În urma jurizării celor 19 lucrări candidate, au fost desemnate 10 cele mai bune lucrări. La proba de fotografie câștigătorii sunt Marandici Daniel și Anghel Alexandru de la gimnaziul „D. Cantemir”, satul Ciocîlteni, raionul Telenești, autori ai lucrării „Vrem aer curat, cerul senin! Să ne rugăm pentru ape curate din plin!”. Premiul mare pentru categorie video a fost câștigat de ….. tot de Marandici Daniel și Anghel Alexandru, care au avut cea mai reușită înregistrare video pe tema concursului din acest an: “Implică-te, fii activ – pentru o Dunăre mai curată!”.

Decernarea premiilor va avea loc în luna septembrie, după ce revin copiii din vacanta. Vor fi premiate cele mai bune 10 lucrări precum și cel mai bun video. Autorii lucrărilor și profesorii coordonatori vor fi informați suplimentar referitor la ceremonia de premiere.

Lista completă a lucrărilor premiate în anul 2017 poate fi consultată aici:

Loc  Numele lucrării

 

 Autor  Vârsta/ Clasa  Școala/ localitatea   Profesor
1  „Vrem aer curat, cerul senin! Să ne rugăm pentru ape curate din plin!   Marandici Daniel,

Anghel Alexandru

  cl. a 9-a, 14 ani  Gimnaziul „D. Cantemir”, s. Ciocîlteni, r. Orhei   Viorica Marandici
2  „Implică-te ,salvează frumosul, să nu-l ai doar în borcan”

 

 Chercheja Vasile  cl. a 9-a, 13 ani  Liceul „Mihai Eminescu”, or. Ghindești, r. FLorești   Chercheja Elena
3  „Pentru o Dunăre mai curată, tindem să implicăm Moldova toată!”   Marandici Daniel,

Anghel Alexandru

cl. a 9-a, 14 ani Gimnaziul „D. Cantemir”, s. Ciocîlteni, r. Orhei   Viorica Marandici
4  „Omul sfințește locul”  Marandici Daniel,

Anghel Alexandru

  cl. a 9-a, 14 ani  Gimnaziul „D. Cantemir”, s. Ciocîlteni, r. Orhei  Viorica Marandici
5  „O Dunăre decepționată de oameni”   Onceanu Adriana

Onceanu Augustina

 cl. a 7-a, 13 ani

cl. a 11-a, 17 ani

 Liceul „A. Agapie”, s. Pepeni, r. Singerei  Rudei Liuba
6  „Durerea apelor”   Seretean Andreea  cl. a 11-a, 17 ani  Liceul „Emil Necula”, s. Mereni, r.  Anenii Noi   Seretean Ludmila,     Zlotea Maia

 

7  „Salvându-l pe el , te salvezi pe tine!” Ionela Chercheja  cl. a 11-a, 16 ani  Liceul „Mihail Kogălniceanu”, or.  Chisinau  Gherghelegiu Nina

 

8  „Fii zâna bună a râului”  Frenchil Ionela,

Frenchil Elena

 cl. a 9-a, 14 ani  Liceul „Mihai Eminescu”, or.  Ghindesti, r. Floresti  Chercheja Elena
9  „Influenţa deşeurilor asupra sistemului acvatic”  Zatic Ion  cl. a 11-a, 16 ani  Gimnaziul Corjova, r. Criuleni  Minciuna Hristina

 

10  „Refugiu pentru viețuitoare”  Chisnenco Ion  cl. a 11-a, 16 ani  Gimnaziul Corjova, r. Criuleni Minciuna Hristina