Butași de mur oferiți în dar pentru 40 de copii din Călărași

Butași de mur oferiți în dar pentru 40 de copii din Călărași
Peste 40 de copii din Călărași, plasați temporar în alte familii decât cele biologice, au primit, săptămîna trecută, cadouri…butași de mur, informează Expresul.com.

Unul dintre cei mai importanți producători de muri din Republica Moldova, Gheorghe Trifan din Sipoteni, r. Călărași, a decis să le ofere familiilor care i-au primit în sânul lor, butași de mur. ”M-am gîndit să le fac viața mai dulce acestor copii”, a explicat Gheorghe Trifan, menționînd, totodată, că scopul donației este de a-i convinge mai ușor pe copii să se implice în treburile casnice, să le vină în ajutor celor care au grijă de ei.

Astfel, 18 asistenți parentali din raion au primit câte trei butași pentru fiecare copil ce-l are, la ora actuală, în grija sa.

Cu cei mai mulți butași s-a ales Angela Negară din Hoginești, care are la întreținere cinci copii. ”Vom avea o ocupație plăcută, împreună cu copiii. Pe lângă zmeura și căpșunii pe care îi avem plantați în grădină, iată că vom avea și muri, iar copiii vor învăța cum să-i crească”, a subliniat Angela Negară, după care a adăugat: ”Cu siguranță, vor deveni gospodari buni în viață”.

Și Stela Gîrbu din Hirova a salutat gestul lui Gheorghe Trifan. ”Ar fi bine să mai întîlnim astfel de oameni cu inimă mare”, a notat domnul Trifan, calificând inițiativa lui ca una foarte bună.

După ce asistenții parentali profesioniști și-au primit ”cadourile dulci și ecologice”, producătorul de muri din Sipoteni a explicat cum se cultivă butașii pentru o roadă mai bună. Mai mult ca atît, dînsul le-a făcut o inivitație, pentru la vară, în plantația sa de muri, unde copiii vor avea posibilitatea să se înfrupte din fructele sută la sută naturale.

”Apreciem gestul făcut de domnul Gheorghe Trifan, mai ales că le-a dat un motiv în plus asistenților parentali să dezvolte la copii noi deprinderi de viață”, a declarat, la final, Cristina Negru, specialist la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Călărași.