Germania susține satele Moldovei în domeniul eficienței energetice cu încă 2 mil. de euro

Germania susține satele Moldovei în domeniul eficienței energetice cu încă 2 mil. de euro
Satele Moldovei primesc două milioane de euro din partea Germaniei ca să-și dezvolte domeniul eficienței energetice, informează Ecopresa.md.

Banii sunt oferiți în cadrul programului de asistenţă a sporirii eficienţei energetice în 10 raioane nordice şi în regiunea din stânga Nistrului. Acordul corespunzător a fost semnat vineri de Prim-ministru Iurie Leancă şi directorul biroului Băncii germane de dezvoltare KfW pentru Moldova şi Ucraina, Gunnar Walzholz. Proiectul prevede folosirea mai eficientă a energiei de către consumatori şi perfecţionarea serviciilor acordate, potrivit agenției Infotag.

În opinia lui Leancă, „realizarea acestor proiecte va aduce beneficii economice și sociale semnificative locuitorilor din sate”. „ Vom continua să investim în viitorul nostru, în întreaga țară, pentru ca să reușim să oferim cetățenilor, infrastructură socială modernă”, a spus Premierul, mulţumind reprezentanţilor germani pentru sprijinul acordat.

Walzholz a relatat că în curând Banca KfW va deschide o reprezentanţă la Chişinău şi „va contribui în continuare la diversificarea instrumentelor de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova”. Banca KfW a acordat Moldovei în total 12 mil. de euro surse nerambursabile şi în prezent la etapa de finalizare sunt circa 90 de proiecte, printre care 59 proiecte d reparare a grădiniţelor de copii, 13 apeducte, 10 drumuri, trei spitale.