În zona Chișinăului au fost lichidate 30 de gunoiști neautorizate în urma campaniei de salubrizare

În zona Chișinăului au fost lichidate 30 de gunoiști neautorizate în urma campaniei de salubrizare
Primăria municipiului Chişinău informează despre rezultatele campaniei de salubrizare de primăvară care se desfășoară în capitală în perioada 2 martie – 30 aprilie. La acțiunile de salubrizare, care au fost…

În perioada de referință, ample lucrări de salubrizare s-au desfășurat în zonele verzi și curțile de blocuri din capitală, inclusiv în zona albiei râului Bâc și Durlești. În total au fost evacuate peste 800 rute de deșeuri și aplicate amenzi agenților economici și locuitorilor capitalei pentru nerespectarea obligației de salubrizare a teritoriului. 

De asemenea, au fost salubrizate cele mai problematice locații unde tradițional se acumulează o cantitate sporită de gunoi, în special în Parcul-pădure Calea Orheiului, Parcul-pădure Mircești, Calea Basarabiei, zona de sub Viaduct, str. Bucovina, str. Ghidighici, șos. Balcani și intrările în oraș. De către preturile de sector au fost lichidate 30 de gunoiști neautorizate.  

Totodată, de către serviciile municipale au fost salubrizate manual 38 artere principale din oraș, iar Regia „Exdrupo” efectuează non-stop lucrări de salubrizare mecanizată a străzilor. În același context, serviciile municipale vor continua să activeze în regim obișnuit pentru salubrizarea zonelor, unde tradițional există un flux sporit de cetățeni, iar Direcția de poliție urmează să sancționeze agenții economici care nu salubrizează teritoriile pe care le administrează și dar și cetățenii care lasă gunoi în locurile publice.