Inedit! Pomi de Crăciun din anvelope prin Chişinău

Inedit! Pomi de Crăciun din anvelope prin Chişinău
La Chişinău a început amenajarea pomilor de Crăciun. Angajaţii mai multe vulcanizări din oraş au preferat să fie originali şi au creat pomi de crăciun din anvelope, trandmite Ecopresa.md

Pomul de Crăciun poate fi negru, din cauciuc şi decorat cu bentiţe. Deşi sună şi arată bizar, un asemenea brad creat din anvelope face deliciul trecătorilor pe o stradă din Chişinău. Dacă unii au ales materiale dure pentru a crea atmosfera de sărbătoare, alţii au făcut brazi din pahare, dopuri sau cărţi. Bradul de cauciuc a fost instalat pe strada Albişoara de către angajaţii unei vulcanizări. Curioşii au salutat ideea, deşi recunosc că preferă mai mult brazii tradiţionali. Un alt brad, însă ceva mai verde, stă “falnic” lângă o vulcanizare din sectorul Buiucani. Angajaţii au vopsit anvelopele şi le-au împodobit cu panglici roşii. Se pare însă că pomul nu a fost pe placul tuturor, transmite Prime.md.

În centrul oraşului ne atrage atenţia un brad din zeci de pahare de carton. Un brad natural, însă la fel de neobişnuit, am găsit în sectorul Ciocana. Pe lângă tradiţionalele globuri, pomul a fost împodobit cu jucării care au luat forma instrumentelor folosite în construcţii. De altfel, inventivitatea moldovenilor se manifestă şi când vine vorba de brazii instalaţi în încăperi. Dacă unii au creat pomi din dopuri, pentru alţii cărţile au fost sursă de inspiraţie. Şi la Muzeul Naţional de Artă sunt expuşi în această perioadă peste 60 de pomi de Crăciun creaţi din lemn, mături, lână, ghips şi chiar cartuşe.