Inuman! A prins un căprior în laț și l-a ucis cu bestialitate

Un locuitor al satului Leușeni a vânat un căprior într-o pădure a satului Budăi din raionul Telenești pe data de 12 ianuarie în intervalul 12:00 – 13:00, informează Ecopresa.

În urma unor apeluri telefonice, polițistul de sector al satului Leușeni împreună cu locotenetul de poliție Valeriu Grecu, inspectorul de mediu s-au deplasat la casa bărbatului unde s-a găsit 15 kg de carne și pielea animalului.

Polițiștii l-au strigat pe bărbat la poartă, dar acesta n-a răspuns. Văzând că nu răspunde nimeni, respectivii au intrat în curte și au bătut la geam. Pe pragul ușii au văzut o piele asemănătoare cu cea de căprior, iar într-un vas carnea animalului. În final, Lungu Serghei a ieșit din casă, somnoros și aducând a băutură, scrie Inseco.gov.md.

În urma întrebărilor, Lungu Serghei a spus că pe data de 12.01.2015, aproximativ pe la orele 12.00 – 13.00, întorcându-se acasă prin pădure, din satul Budăi, r.Telenești a auzit un răget de animal și a pornit spre locul unde se auzea. Apropiindu-se, a zărit un căprior în laț. A luat un băț și a lovit căpriorul între coarne până a murit, l-a încărcat în sania cu care se deplasa și l-a adus în curte. Acasă a sacrificat animalul și din el a făcut o friptură, iar după ce a mâncat s-a culcat. Din restul cărnii care a rămas a pus-o într-o covată, iar pielea a atârnat-o pe ușă.

Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, unde au mai fost găsite, în casă, încă 18 lațuri. S-a întocmit actul de ridicare a cărnii, a pielii și a lațurilor. Pe cazul dat Inspectoratul de Poliție Telenești va deschide o cauză penală.