O eco-stațiune de lux va fi deschisă în 2018 de Leonardo DiCaprio

O eco-stațiune de lux va fi deschisă în 2018 de Leonardo DiCaprio
Un actor de talie mondială, dar și un eco-activist devotat, Leonardo DiCaprio lansează un nou proiect: transformarea unei mici insule din largul coastelor Belize într-o eco-stațiune de lux, informează Inhabitat.com.

Actorul a cumpărat insula acum zece ani împreună cu un partener pentru a construi eco-stațiune de lux care va fi deschisă din 2018. Această zonă a suferit de-a lungul anilor din cauza pescuitului excesiv, dar și din urma eroziunii litoralului. De asemenea, palmierii au fost dezrădăcinați pentru a decora un hotel din orașul San Pedro, iar mangrovele au fost tăiate pentru a servi la afumarea peștelui pe insulă.

Stațiunea eco va fi creată ca o platformă în formă de un arc enorm pe apă, ajutând și protejând peștii și recifurile de corali. Planurile prevăd ca să fie eliminate speciile de plante invazive și de a reâmpăduri cu mangrove și specii de plante marine. Toate acestea vor fi plantate în jurul insulei, cu scopul de a forma o zonă de conservare, iar proiectul va fi monitorizat de către o echipă de oameni de știință, designeri și ingineri. De asemenea, aceștia vor monotoriza impactul insulei asupre zonelor din apropiere.