Oraşul Soroca are două autospeciale noi pentru evacuarea deşeurilor

Oraşul Soroca are două autospeciale noi pentru evacuarea deşeurilor
Problema gestionării deşeurilor la Soroca este aproape rezolvată. Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) a dăruit oraşului Soroca două unităţi de transport pentru evacuarea gunoiului, iar în curând vor avea mai…

“Noi lucrăm cu oraşele-centre raionale şi Soroca este parte a proiectului, este unul dintre partenerii noştri fideli, a declarat pentru Odn.info.md directorul adjunct al Proiectului de Susţinere al Autorităţilor Locale, Alexandru Pelivan. Acum un an şi jumătate am semnat un acord de colaborare cu oraşul Soroca şi avem trei direcţii prioritare: îmbunătăţirea prestării de servicii publice, îmbunătăţirea managementului financiar şi eficienţa energetică. Ceea ce vedeţi astăzi este doar o mică parte din ceea ce oferim noi oraşelor noastre partenere.”

Primarul oraşului, Elena Bodnarenco, a menţionat că aceste autovehicule vor ajuta la rezolvarea problemei gestionării deşeurilor. “Astăzi primim prima parte a cadoului, două automobile pentru evacuarea gunoiului, este un lucru foarte necesar, este un lucru de care noi orăşenii demult am avut nevoie, a accentuat doamna primar. Am fost criticaţi de orăşeni că nu avem posibilitatea să procurăm altă tehnică, aşa că acum este şi mai bine, fiindcă le-am primit cadou. Îmi tremură mâinile fiindcă sunt primele chei ale unei maşini, care mi se înmână mie şi mai ales că sunt două. Înţeleg că nu le voi deţine mult timp fiindcă le transmit celor căror le sunt destinate.”

Potrivit Odn.info.md, autospecialele de model GAZ au o capacitate de transportare a gunoiului de câte 8 metri cubi şi se vor alătura celorlalte unităţi de transport ale Direcţiei Gospodăriei Locativ Comunale. Vasile Ciuntu, şeful întreprinderii municipale care gestionează evacuare gunoiului, spune că la început era sceptic în privinţa succesului acestui proiect. “Noi nu eram încrezuţi în succesul proiectului, dar într-un timp foarte scurt, vedem şi rezultatul. Pentru Direcţia Gospodăriei Locativ Comunale evenimentul este un act foarte însemnat, până la ziua de astăzi am lucrat cu tehnică foarte veche, din anii 80. Ultima maşină care am primit-o a fost în 2006. Făceam faţă lucrului dar cu probleme foarte mari, cu cheltuieli mari. Cred că în continuare o să facem faţă lucrului, ca oraşul să arate mai curat”, îşi exprimă speranţa Vasile Ciuntu.