Parcurile eoliene din Danemarca au produs 140% energie electrică necesară țării

Parcurile eoliene din Danemarca au produs 140% energie electrică necesară țării
9 iulie 2015 este o zi importantă pentru Danemarca, deoarece este ziua în care parcurile eoliene au produs mai multă energie decât are nevoie țara. Excesul de energie a fost…

Oliver Joy, din cadrul Asociației Europene pentru Energia Eoliană a declarat: „Asta arată că o lume alimentată 100% de energie regenerabilă nu e o fantezie”. În același timp acesta a explicat că energia eoliană și sursele regenerabile pot fi o soluție pentru decarbonizare – şi, de asemenea, asigură aprovizionarea pentru perioadele cu cerere mare.

„Într-o zi cu neobişnuit de mult vânt, Danemarca a produs 116% din necesarul de energie electrică la nivel naţional, cu ajutorul turbinelor eoliene”, a raportat Arthur Nelson pentru The Guardian. „Pe la ora 3 dimineaţa, când cererea de energie electrică a scăzut, cifrele au ajung la 140%”, a spus Nelson. Cifrele au fost verificate de către energinet.dk, un site din Danemarca, care urmăreşte raportul de surse regenerabile faţă de energia pe bază de combustibili fosili care e introdusă în reţeaua de alimentare naţională.