Ungheni continuă să-şi dezvolte managementul deşeurilor

Ungheni continuă să-şi dezvolte managementul deşeurilor
Reprezentanţi din Armenia, Georgia şi România au vizitat oraşul Ungheni pentru a se convinge de succesul gestionării deşeurilor din zonă. Vizita celor trei delegaţii face parte din proiectul ”Introducerea practicilor inovative…

Pe 9 decembrie, în cadrul Centrului de informare a cetățenilor din Ungheni, gazdele i-au familiarizat pe oaspeți cu practicile de succes ale Ungheniului privind gestionarea deșeurilor și protecția mediului, mai ales că autoritățile de aici au  experiență în colectarea selectivă a deșeurilor.

”Orașul Ungheni este un pic mai avansat decît noi în ceea ce privește  managementul deșeurilor. Practicați deja selectarea acestora, ceea ce este lăudabil. Noi, în acest sens, sîntem abia la început. Cred că experiența dumneavoastră ne va ajuta mult, este una specială pentru noi”, a subliniat Ketevan Tskhakaia, coordonator de proiect din Kutaisi, Georgia.

”Nu ne putem lăuda prea tare cu experiențele noastre ce țin de gestionarea deșeurilor”, a recunoscut și Dshkhuhi Sahakyan, coordonator de proiect din  Ararat, Armenia, după care a accentuat: ”Analizînd lucrurile din Ungheni, pot spune sigur că avem ce prelua de aici. Am venit la Ungheni să vedem ce e bun în managementul deșeurilor și să aplicăm la noi”.

Experții din Galați, România au rămas și ei impresionați de experiența Ungheniului, deși au remarcat că Galațiul este puțin mai avansat în acest domeniu și asta, pentru că au beneficiat de proiecte europene. ”De fapt, managementul deșeurilor este o muncă continuă în toate statele, iar scopul este de a îmbunătăți în permanență gestiunea deșeurilor și, implicit, calitatea vieții, sănătatea”, a menționaț Mirela Leonte, coordonator de proiect.

De notat faptul că, în acest proiect, partener din partea Ungheniului este Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă, dar și Primăria Ungheni.