Urangutan ucis cu sânge rece de lucrătorii industriei uleiului de palmier

O femelă urangutan a fost împuşcată săptămâna trecută în Nyaru Menteng, Indonezia de lucrătorii din industria uleiului de palmier. Ciuruit cu peste 40 de gloanţe, urangutanul a fost găsit cu…

Central Kalimantan Conservation of Natural Resources Authority (BKSDA) a adus animalul la Fundaţia Borneo Orangutan Survival (BOS), dar echipa nu a putut să-l salveze pentru că era prea târziu.

În urma analizelor, medicii veterinari au constatat că urangutanul era grav subnutrit. De asemenea, femela avea rupt femurul drept, braţul stâng era într-o stare de descompunere, iar celălalt braţ avea o rană deschisă. Animalul avea 10 gloanţe în cap, 8 în piciorul stâng şi în pelvis, 18 în piciorul drept şi în bazin, şi 6 în piept şi în alte părţi ale corpului.

Extinderea plantaţiei palmierilor de ulei face ca populaţia de urangutani să dispară, spune doctorul Birute Mary Galdikas, care şi-a dedicat 40 de ani din viaţă pentru studierea comportamentului urangutanilor în pădurile tropicale din Borneo, Indonezia. Uleiul de palmier este un ulei vegetal ieftin produs în principal în Indonezia și Malaezia. Cele două țări produc 85 % din uleiul de palmier din lume. 

Traducere: Mircea Mitrofan