6 muzicieni care contribuie substanțial la protejarea Pământului

Site-ul Inhabitat.com a creat un top al celor mai ecologiști muzicieni. Acești muzicieni integrează o perspectivă verde în toate aspectele carierelor lor, sunt responsabili și respectă natura, informează Ecopresa.md.

Formațiile și cântăreții au fost lăudați pentru tot ceea ce fac pentru mediu, de la promovarea alimentelor organice, la alimentarea autocarelor de turneu cu biocombustibili și strângerea de fonduri pentru cauze verzi. 

1.Willie Nelson

Pe locul întai, cel mai înfocat ecologist printre muzicieni, se afla cântărețul Willie Nelson. Cântărețul american și-a lansat propria linie de combustibil biodiesel, numită “BioWillie”. Willie Nelson a desfășurat și o campanie împotriva sacrificării cailor.

2. Trupa Phish

Pe locul doi se află trupa Phish care și-a creat o fundație pentru protejarea mediului.

3.Sheryl Crow

Cântăreața americană Sheryl Crow este pe locul trei în top. Cântăreața americană, alături de activista Laurie David, a înaugurat “Stop Global Warming College Tour”. Crow le explică studenților despre cele mai simple modalități de a combate schimbările climatice.

 4. John Legend

Pe locul patru este cântărețul John Legend. Acesta se concentrează pe energiile regenerabile și promovează sustenabilitatea.

 5. Jack Johnson

Pe locul cinci este chitaristul Jack Johnson, considerat și un surfer profesionist. El a creat fundația Kokua în Hawai împreună cu soția sa pentru a sprijini educația ecologică în școli. Clădirea fundației a fost construită din materiale ecologice, panouri solare și altele.

6. Neil Young

Pe locul șase se poziționează cântărețul Neil Young, considerat un pioner al promovării biocombustibililor. Recent a compus o melodie despre interzicerea fracturării hidraulice, numită “Who’s Gonna Stand Up? (and Save the Earth)”.

Alți muzicieni care au avut un rol esențial în protecția naturii planetei se numără: Lincoln Park, Alanis Morrisette, Coldplay, Moby, Thom Yorke, Justin Timberlake, Michael Franti, Arcade Fire, Norah Jones, Dave Matthews Band, Bonnie Raite, KT Tunstall, Pearl Jam, The Roots, Green Day, Barenaked Ladies, Guster, Don Henley, Adele, Radiohead, U2, Maroon 5 și Will.I.Am.