Alarmant! Creșteri de temperatură record în oceanele lumii

Anul 2014 a fost nu numai cel mai cald din istorie, dar Administrația Națională Oceanico- Atmosferică tocmai a lansat un grafic care arată o creștere bruscă a temperaturii oceanelor lumii,…

Graficul prezintă temperaturile oceanelor din 1960 până în prezent, care ilustrează faptul că efectele încălzirii globale depășesc temperatura aerului. De fapt, apele s-au încălzit atât de repede în ultimii 30 de ani, încât oamenii de știință au avut în mod constant diagramele cu nivelurile de căldură din oceane, scrie Inhabitat.com.

Graficul reflectă creșterea cantitatății de căldură conținută în sistemul energetic al Pământului, ceea ce se echivalează cu încălzirea globală. Acest lucru poate însemna că temperatura aerului poate fluctua, iar avioanele pot ateriza pe apă din cauza mișcărilor de energie. Măsurarea grafică a temperaturii oceanului este un mod mai precis ca să stabilești încălzirea globală.

Cercetătorii NOAA actualizează graficul la fiecare trei luni cu concluzii, care arată cum se schimbă temperaturile în intervale scurte de timp. Datorită anului 2014 care a înregistrat temperaturi record pe glob cercetătorii își vor extinde în mod constatnt sistemul de grafice pentru anii viitori.