Atenție! Au fost depozite pentru soluţii chimice, iar acum sunt loturi pentru construcţia caselor

Mulţi dintre noi doresc să procure apartamente în suburbii, mai departe de zgomotul şi străzile poluate ale oraşului. Însă, pericolele ne pasc şi aici. Deseori noile case sunt ridicate pe terenuri, unde…

Cândva, în locul unui carier rezidenţial a fost un depozit pentru soluţii chimice. ”Aici a fost punctul de pregătire a soluţiilor pentru stropit la livadă”, a spus Petru Neagu.

Nu este un caz singular, când terenurile folosite ani la rând pentru depozitarea substanţelor toxice ajung să fie vândute ca loturi pentru construcţia caselor. ”Pe lângă faptul că problema respectivă reduce viaţa, are impact şi la nivel genetic”, a menţionat Vadim Platonov, expert în geochimie.

Nu se ştie, deocamdată, cine trebuie să se ocupe de această problemă. Iar reprezentanţii diferitelor structuri de stat îşi pasează reciproc responsabilitatea. ”Trebuie să vină iniţiativa din partea celor interesaţi. Nu Ministerul trebuie de fiecare dată să vină şi să facă curăţenie în gospodăria respectivă”, a declarat specialist la Ministerul Mediului Valentin Pleşca. ”Noi am avut o cerere la Ministerul Mediului referitor la chestia asta, care până la urmă nu a fost soluţionată”, a menţionat primarul de Sângera.