Cel mai mare parc eolian din Africa va alimenta cu energie 1,5 milioane de locuințe

Cel mai mare parc eolian din Africa, The Tarfaya Energy Project, a început producerea energiei verzi în Maroc. Întins pe 22 de mii de hectare, proiectul și-a început construcția în…

Parteneriatul dintre GDF Suez și Nareva Holding,  și Energy Company Tarfaya (TAREC) a finanțat proiectul de 547 milioane de dolari care se așteaptă să furnizeze energie curată pentru 1,5 milioane de gospodării din Maroc. Țara nu dispune de combustibili fosili și până în prezent a fost nevoită să recurgă la importuri pentru a alimenta locuințele marocanilor. Noul proiect de parc eolian va compensa nevoile acestora cu energie, permițând Marocului să fie mai puternic în domeniul resurselor regenerabile, fără să-și epuizeze resursele naturale, scrie Inhabitat.com.

În următorii cinci ani, guvernul intenționează să investească în domeniul energiei eoliene, în special să ajute fermele să fie alimentate cu turbine eoliene. Morocul se gândește la o rețea care va fi distribuită în întreaga țară. Când toate aceste proiecte cu parcuri eoliene vor fi finalizate, Marocul s-ar putea baza pe energia regenerabilă cu 42% din nevoile lor de energie, devenind o țară model în utilizarea energiei regenerabile la nivel mondial.

Traducere: Mircea Mitrofan