Cursul de educație ecologică va fi obligatoriu în școli

Începând cu noul an de studii în curricula școlară a claselor VI-VII ar putea fi introdus obligatoriul cursul de educație ecologică, informează site-ul Curentul.md. 

Solicitat de reporterul site-ului Curentul,  viceministrul mediului, Dorin Dușceac, a spus că, studierea acestui curs ar putea contribui la schimbarea în bine a situației precare a mediului, fiindcă de pe băncile școlare copiii își formează personalitatea.

„Actualmente există un curs opțional pentru clasele a V-IX,  dar el este practicat de un număr relativ mic de elevi, fiindcă nu sunt suficienți specialiști în domeniu și nici suficienți elevi care doresc să studieze aceste lucruri. Ar fi bine să fie un curs obligatoriu pentru clasele a VI-VII, fiindcă aceasta este vârsta la care  se formează de fapt conștiința de cetățean. După instaurarea Guvernului va avea loc întrevederi cu Ministerul Educației, vom discuta și sperăm să fie acceptat acest curs ca fiind unul obligatoriul, dar nu unul opțional”, a declarat Dorin Dușciac.

De asemenea, viceministrul mediului a declarat că Moldova ar trebui să i-a exemplu Europei privind remedierea problemei mediului.

,,Europenii au altă atitudine de infrastructură privind colectarea deșeurilor, pentru îmbunătățirea mediului ambiant și au respectiv anumite deprinderi, diferite gesturi cotidiene care nu costă nimic, dar care în schimb au un impact pozitiv asupra mediului ambiant”, a adăugat viceministrul mediului, Dorin Dușciac.