Papa Francisc îi va îndemna pe catolici să combată schimbările climatice

În luna martie 2015, Papa Francisc intenționează să emită un apel, îndemnând adepții săi să întreprindă acțiuni împotriva schimbărilor climatice. Acest apel cu mesaj ecologist va fi primul de acest…

Papa Francisc va emite această pledoarie controversată în urma unei vizite în martie la Tacloban, orașul din Filipine devastat de un taifun în 2012. El îi va chema pe catolici să ia măsuri nu numai în numele științei, ci, de asemenea, ca o obligație morală. Cele 50-60 de pagini ale apelului  vor fi distribuite la 5.000 de episcopi catolici și la 400.000 de preoți din întreaga lume, scrie Inhabitat.com.

Deși mulți catolici conservatori recunosc încălzirea globală ca o problemă, sondajele arată că aproximativ o treime din acest grup nu crede că acțiunea umană are un impact direct asupra schimbărilor climatice. Acest mesaj emis de Papa Francisc va stârni probabil raspunsuri împărțite.  Acest apel va ajunge de asemenea la cele mai mari grupuri de mediu din lume. Papa intenționează de asemenea să abordeze această problemă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în luna septembrie, la New York. El speră ca mesajul său  să influențeze următorul summit ONU privind schimbările climatice, programat în luna noiembrie a acestui an la Paris.

Traducere: Mircea Mitrofan