Pomul de Crăciun confecţionat din 2000 de pungi de plastic

În Marea Britanie a devenit deja o tradiţie ca la începutul lunii decembrie să se confecţioneze un pom de Crăciun din pungi de plastic. Anul trecut, pomul de Crăciun a…

Anul acesta, organizatorii au hotărât să confecţioneze pomul de Crăciun la Stroke on Trent, un oraş industrial din regiunea West Midlands. Aceştia au mers pe la fiecare locuitor al oraşului şi le-au solicitat să doneze pungile lor de cumpărături pentru această acţiune ecologică. La această iniţiativă s-au implicat foarte mulţi locuitori, asociaţii , voluntari şi elevii de la şcolile din oraş, scrie Inhabitat.com.

În şapte zile de muncă s-au adunat 2000 de pungi de plastic donate pentru reciclare de către locuitorii oraşului. Au fost necesare patru zile pentru a pune pe picioare pomul de Crăciun de 6 metri care a fost instalat la intersecţia a două străzi importante din oraş, chiar vizavi de Centrul municipal de sănătate.

Această idee de a instala un pom de Crăciun din pungi de plastic atrage atenţia, în mod simbolic, asupra consumului exagerat de pungi de plastic. Mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, populaţia are obiceiul să facă multe cumpărături, iar consumul de pungi de plastic este de necontrolat.

Pomul de Crăciun va rămâne instalat până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Traducere: Mircea Mitrofan