Spune „ADIO” arborilor giganți! În viitor pădurile vor fi mai puține din cauza schimbărilor climatice

Un nou studiu arată că pădurile planetei vor fi mai puține în viitor, datorită schimbărilor climatice. Din anii 1930, California, a pierdut mai mult de jumătate din cei mai mari…

Potrivit Grist, principalii factori în care duc la dispariția arborilor sunt lipsa zăpezii și temperaturile aride. Din cauza asta, arborii au nevoie de surse de apă în sezoanele uscate. Aceste zone de pădure nu sunt imune la efectele acestor factori. De asemenea sunt și alți mulți factori care au contribuit la declinul arborilor giganți din California. Furnizorii de buștean taie tot mai mulți arbori, locuințele se extind în pădure și eforturile de stingere a incendiilor sunt zadarnice, scrie Inhabitat.com.

Potrivit National Geographic, “Dispariția arborilor giganți în aceste zone se datorează în cea mai mare deficitului de apă.”

Deci, care este problema? Când vine vorba de copaci, de ce contează mărimea? Dincolo de a fi monumente vii și impresionante ale naturii, copaci giganți joacă un rol imens în ecosistem. National Geographic afirmă că acești arbori produc “mai multe semințe, sunt rezistenți, stochează mai mult carbon arborilor mai mici, iar animalele rare, cum ar fi bufnițele sau veverițele trăiesc în cavitățile lor.”