Surprize pentru Crăciun la „Casa părintească”

Surprize pentru Crăciun la „Casa părintească”
Sărbătorile de iarnă se apropie și noi cu toții suntem în căutare de daruri. Iată, că la Palanca s-a desfășurat Expoziția-iarmaroc de bucate tradiționale, obiecte de artizanat și cadouri de…

Noi, am găsit muzeul Casa Părintească plin de forfotă. Meșterii populari și gospodinele își aranjau emoționate stand-urile cu lucrări și bucate tradițională. Fiecare se străduia să aibă o masă cât mai drăguță pentru a atrage vizitatorii.

În cadrul expoziției, oaspeții și-au putut procura jucării și decorațiuni autentice și ecologice pentru pomul de Crăciun, precum și alte obiecte de artizanat. De asemenea produse tradiționale: dulcețuri, produse apicole, ceaiuri din plante, prăjituri și dulciuri specifice regiunii, vin fiert.

Evenimentul a fost organizat de Mișcarea Ecologică din Republica Moldova. În cadrul acestuia a avut loc și o conferință de încheiere a proiectului : „Rute Culinare în Republica Moldova – înregistrarea şi promovarea produselor locale şi regionale din raionul Călăraşi” lansat în vara lui 2015 cu suportul financiar al Fundaţiei Polish AID.

Scopul proiectului este de a dezvolta zona rurală Călărași, prin înregistrarea și promovarea produselor regionale/locale. Astfel, au fost inaugurate și marcate două circuite culinare din regiunea Călărași. S-a organizat un serviciu de închiriere a bicicletelor în cadrul Muzeului de artizanat „Casa părintească”. Serviciu care este disponibil la un preț simbolic. Totodată, în cadrul proiectului două produse locale din Călărași și anume Rachiul de Caise din Nimoreni și Dulceața de trandafiri din Călărași au primit suport pentru a obține marca de Indicație Geografică Protejată.