Turnul rezidențial dominat de vegetație, situat în capitala Taiwan-ului

Arhitectul Fernando Menis a conceput un turn rezidențial verde pentru capitala Taiwan-ului, Taipei, care arată ca o stâncă gigant populată cu vegetație. Denumit  Agora Garden, acest turn are scopul de…

Agora Garden creează o simbioză a volumelor și a vegetației. Acesta a fost inspirat de forma rocilor primitive de pe pământ și din interesul arhitecților pentru arhitectura organică și naturală configurationsamong. Printre proiectele lor anterioare se numără o biserică construită cu piatră vulcanică. Proiectul a fost conceput ca o intrare în competiție în anul 2010.

Clădirea ar trebui să funcționeze ca un turn rezidențial, dar conține, de asemenea, spații comune atunci când vecinii se pot întâlni și vorbi; un club, o piscină mare, zone de relaxare.Structura cuprinde patru tipuri de apartamente distribuite pe etaje, care sunt concepute pentru a se potrivi cerințelor utilizatorilor. Fiecare poate fi combinat cu diferite tipuri de vegetație, și există locuri de parcare pentru mașinile particulare pe fiecare etaj.

Traducere: Mircea Mitrofan