Proiectul MAC-P a organizat Ziua Câmpului la Fălești

IMG_0959Vineri, pe data de 08 iunie 2018, Proiectul MAC-P a organizat Ziua Câmpului în raionul Fălești. Scopul evenimentului, desfășurat sub forma unui seminar științifico-practic, a fost de a prezenta rezultatele aplicării Sistemul Conservativ de Agricultură pe unul din câmpurile – model administrate de gospodăria agricolă Gospodarul Rediu din raionul Fălești, beneficiar al Programului de granturi post-investiționale Managementul Durabil al Terenurilor, al Proiectului MAC-P.
La eveniment au participat 30 de persoane, producători agricoli din nordul țării care aplică sau care doresc să aplice Sistemul Conservativ de Agricultură pe terenurile pe care le administrează, reprezentanți ai direcțiilor agricole raionale, precum și reprezentanți ai mass-media.
Seminarul a cuprins prezentări despre tehnologia de cultivare a grâului de toamnă în condițiile semănatului direct (No-Till), precum și aspecte ce țin de protecția plantelor în cadrul Sistemului Conservativ de Agricultură. Informația a fost prezentată de domnul Sergiu Gavrilaș, doctor în științe agricole, consultant MAC-P, precum și de domnii VeaceslavOsipov și domnul Igor Copacinschii, specialiști în protecția plantelor.
În cadrul evenimentului, dl Igor Bujor, consultant al Proiectului MAC-P, a moderat o sesiune de consultări cu producătorii agricoli prezenți la seminar în vederea identificării, în comun, a modalităților și oportunităților de colaborare pentru promovarea și implementarea sistemelor de agricultură conservativă în cadrul proiectului MAC-P.
Ziua Câmpului desfășurată la Fălești a fost cel de-al șaptelea eveniment organizat de MAC-P cu scopul de a demonstra, în teren, performanța obținută de producătorii agricoli locali care au aplicat sisteme conservative de lucrare a solului și de a împărtăși experiența acestora privind avantajele economice obținute, dar și vulnerabilitățile acestor noi abordări în agricultură. Anterior, 6 evenimente similare au fost organizate pe terenuri agricole din raioanele Fălești, Leova, Criuleni, Hâncești și Dondușeni.