Premiul pentru câștigătorul concursului Fii un Artist al Dunării 2018 a ajuns la destinație!

La data de 18 decembrie a avut loc premierea câștigătorului concursului Fii un Artist al Dunării 2018. Ion Zatic, elevul originar din Corjova, lucrarea căruia a fost desemnată câștigătoare atât la nivel național dintre cele 27 lucrări participante în concurs, cât și la nivel internațional dintre cele 13 țări din bazinul Dunărean, a fost premiat în cadrul unei ceremonii organizate la liceul din satul Mălăieștii Noi, raionul Criuleni.

Premiul – diplome de apreciere, un aparat foto oferit de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunăre (ICPDR) și Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală și de Est (GWP CEE), precum și un set valoros de cărți oferit de Mișcarea Ecologistă din Moldova, organizatorul concursului la nivel național – a fost primit cu mare bucurie de Ion Zatic, care a adresat și un mesaj de mulțumire:

Țin să mulțumesc Mişcarea Ecologistă din Moldova pentru această colecție veritabilă de cărți, dar și pentru darurile aduse. Global Water Partnership, ICPDR Thank you for awarding the 1st place!  Mulțumesc și persoanelor care m-au susținut și mă susțin mereu! 

În anul 2018 s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Concursului Fii un Artist al Dunării, iar Moldova a fost desemnată câștigătoare pentru a doua oară în istoria concursului. Astfel, în anul 2014, Elena Gorobeț, cu lucrarea sa „Prietenii apelorˮ a reprezentat cu mare succes Republica Moldova în etapa finală, fiind declarată câștigătoare, iar anul acesta, lucrarea lui Ion Zatic a adus Moldova pe primul loc în etapa finală a Concursului.  Îngrijorat de daunele pe care le aduc industrializarea și urbanizarea habitatelor naturale, Ion Zatic face un apel prin lucrarea sa „Tot ce omul a atins s-a transformat într-un ecosistem închis, pentru ca oamenii să depună eforturi pentru conservarea și protecția ecosistemelor naturale în loc să creeze ecosisteme artificiale.

Reamintim că Fii un Artist al Dunării, este o competiție care, începând din anul 2004, a reunit prin artă mii de copii de-a lungul bazinului Dunărean. Astfel, Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală şi de Est (GWP CEE) în comun cu Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunăre (ICPDR) și organizațiile coordonatoare din 13 țări (Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Muntenegru, Slovacia, Slovenia și Ucraina) încurajează copiii să atragă o mai mare atenție la râurile din preajma localităților și să reflecte, prin artă, ce înseamnă mediul înconjurător pentru ei.IMG_20181218_1231211. Everything that man touched, has been transformed in a closed ecosystem!