Masă rotundă privind adaptarea la schimbările climatice

Masă rotundă privind adaptarea la schimbările climatice
Oficiul “Schimbarea Climei” din cadrul Ministerului Mediului, în cadrul proiectului ADA/ PNUD „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”, invită jurnaliștii la o masă…

 Proiectul „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” este un mod practic de ajuta Moldova în eficientizarea planificării și integrării adaptării la schimbările climatice. Scopul proiectului este a susține Republicii Moldova în a institui procesul de elaborare a Planului Național de Adaptare (PNA), contribuind și dezvoltând strategiile și procesele existente de dezvoltare și de a implementa acțiuni prioritare de adaptare la schimbările climatice.

În cadrul întrevederii se vor pune în discuție fenomenul schimbărilor climatice, procesul de adaptare la schimbările climatice (ASC), impactul schimbărilor climatice asupra sectoarelor economiei țării, informarea societății cu privire la necesitatea de adaptare a Republicii Moldova la schimbările climatice, rolul mass-media în buna comunicare a procesului de ASC, dar și schimbările climatice prin prisma de gen.

Evenimentul are ca obiectiv să informeze jurnaliștii cu referire la procesul de adaptare la schimbările climatice, să dezvolte  și să asigure un parteneriat cu mass-media dar și să sporească interesul jurnaliștilor față de problemele de adaptare (prin prisma de gen).

Masa rotundă va avea loc pe 16 septembrie, 2015,  la Centrul de Business „Le Roi”,etajul 2, str. Sfatul Țării 29, Chișinău.