"Constituirea Rezervaţiei Biosferei Prutul de Jos"

Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenţia “Moldsilva” şi Rezervaţia Naturală “Prutul de jos”, organizează Festivalul Eco-Cultural “Toamna de Aur în Lunca Prutului”.În cadrul evenimentului va avea loc un atelier de…

Evenimentul face parte din proiectul “Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protejarea biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior – Natura PAN”. Comisia Naţională a Republicii Moldova pentru UNESCO vor desfăşura un atelier de lucru “Constituirea Rezervaţiei Biosferei Prutul de Jos”, la care vor participa experţii UNESCO. 

Atelierul are ca scop să contribuie la conştientizarea necesităţii de creeare a zonei biosferei şi facilitarea procesului de înfiinţare a Rezervaţiei Biosferei Prutului de Jos. De asemenea, părţile împlicate vor înlesni dezvoltarea şi menţinerea parteneriatului la nivel regional şi local.

Gazda acestui festival este Slobozia Mare unde vor fi prezentate expoziţii gastronomice ale meşterilor populari dar şi ansambluri folclorice în cadrul festivalului Eco- Cultural “Toamna de Aur în Lunca Prutului.

Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 octombrie.