Anchetă de serviciu pentru vânzarea ilegală a pădurilor

Anchetă de serviciu pentru vânzarea ilegală a pădurilor
Ministerul Mediului sa autosesizat în urma investigației realizată de către jurnaliștii de la „Rise Moldova” , și a solicitat conducerii Agenției  „Moldsilva” să demareze o anchetă de serviciu pe numele…

În acest sens, Ministerul Mediului precizează că nu admite ca asupra instituțiilor sale subordinate să planeze suspeciuni de corupție și va depune toate eforturile pentru contracararea unor eventuale scheme de „traficare” a pădurilor.

Astfel, a fost semnat un ordin de către Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu prin care a solicitat demararea unei misiuni de audit complex la Agenția „Moldsilva”, care să arate și alte tranzacții asemănătoare dar și să efectueze anchete de serviciu interne, pentru a depista și sancționa angajații Agenției implicați în cazuri de acest fel.

Mai mult decât atât, a fost transmisă și o sesizare către Procuratura Generală, unde au solicitat să fie cercetate toate circumstanțele de fapt și de drept, care nu au fost odservate până acum de conducătorii instituțiilor de mediu.

De asemenea,  Ministerului Mediului, amintește că a elaborat și propus spre adoptare Proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la modificarea și completarea Regulamentului privind arenda fondului forestier în scopuri de gospodărie cinegetică sau recreere care prevede interzicerea subarendei terenurilor forestiere.

Proiectul mai prevede ca arenda să fie majorată de circa 5 ari, astfel  plata pe termen de un an pentru un hectar de teren forestier să constituie  19092,37 lei.