Vizită de lucru la Agenţia de Mediu a Slovaciei

Vizită de lucru la Agenţia de Mediu a Slovaciei
Mai mulţi reperezentanţi a Ministerului Mediului în frunte cu viceminstrul Victor Morgoci au efectuat o vizită de studiu la Agenţia  de Mediu a Slovaciei unde sa discutat mai multe aspecte…

 Scopul vizitei este de a creea o colaborare mai bună cu Agenţia de Mediu a Slovaciei în vederea acordării suportului în crearea Agenţiei de Mediu a Republica Moldova.

Astfel, cele mai importante subiecte de discuţie ţin de procesul de instruire a AMS- reglementarea legală, managementul şi structura, managementul datelor şi elaborarea Raportului privind starea mediului, impactul asupra mediului şi serviciile de mediu, protecţia naturii şi educaţia de mediu, dar şi evaluarea impactului asupra Mediului şi Evaluarea Strategică de Mediu.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru reprezentanţii Ministrului Mediului au vizitat Compania de reciclare Elektro, care se ocupă de reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. 

Viceministrul Mediului Victor Morgoci a făcut o prezentare despre structura instituțională și funcțională în domeniul protecției mediului Republicii Moldova, în care a descris sistemul instituțional actual, problemele funcționale și viziuni de reformare.

Iniţiativa vizitei a fost de către Agenţia Europeană de Mediu şi sa desfăşurat în perioada 28 – 30 octombrie 2015 în oraşul Banska Bzstrica în cadrul proiectului InSEIS „Colaborarea îmbunătățită cu Agenția Europeană de Mediu pentru implementarea Sistemului Informațional Comun de Mediu”, care este parte a proiectului Comisiei Europene ENPI-SEIS ”Spre un sistem informațional comun de mediu”.