Mașina care merge cu „soare”

Mașina care merge cu „soare”
Pentru a micșora nivelul de poluare inventatorii lucrează la mecanisme cât mai econome și mai prietenoase mediului. Iată, că mașina care merge cu energie solară este o realitate, spune bbc.com.

Proiectul Stanford Solar Car implică mașini cu design futurist, care funcționează pe bază de energie solară. Acestea sunt testate în cadrul World Solar Challenge, o cursă de 3.200 de kilometri, iar scopul e să creeze vehicule aerodinamice, mai ușoare și, evident, cu un consum de energie foarte mic.

Vehiculul merge cu  viteză de 89 km/h și funcționează pe baza unui singur acumulator cu încărcare la pachet. Forma sa de bulb a fost concepută pentru a minimiza frânare, dar a fost o provocare pentru echipa de mecanici.

Echipa de inginerie își doresc ca modelele tradiționale să fie mai eficiente și durabile. Dar, mașina creată de ei este rea fragilă pentru trafic. Potrivit Rachel Abril, un membru a echipei mecanice mașina este prea fragilă pentru a face față unui accident cu un alt vehicul. Totodată, aceasta a specificat că în cadrul cursei din Australia mașina a fost trebuit să fie escortată de alte mașini.

sursa: http://www.bbc.com/