Sesiune comună Silva 2015

Sesiune comună Silva 2015
Importanța pădurilor și realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, dar și abordarea intersectorială a fost discutate de către reprezentanții organismelor internaționale, în cadrul unei sesiuni comune la Engelberg, Elveția.

 Astfel, printre temele abordate la sesiunea comună sunt menținerea biodiversității, atenuarea schimbărilor climatice, produse forestiere, serviciile ecosistemice forestiere și gestionarea durabilă a pădurilor, comunicarea și educarea.

Comisia Economică pentru Europa a Națiunilor Unite și Organizația pentru alimentație și Agricultură a cerut participanților să se implice la creșterea indicatorilor în domeniul forestier la nivel mondial legat de obiectivele de dezvoltare durabilă. Totodată, țările au fost interesate de dezvoltarea piețelor și a investițiilor pentru serviciile ecosistemice forestiere, precum și de evaluarea discuțiilor privind piața ca o platformă unică pentru schimbul de informații și de experiențe ce ține de produsele forestiere la nivel reșional.

La ședința comună  au participat 39 de țări din Europa, Asia Centrală și America de Nord care au specificat faptul că își vor consolida eforturile privind crearea programelor, planurilor și strategiilor naționale în contextul schimbărilor climatice. Fiind încurajate să joace un rol activ în activitatea Forumului Organizației Națiunilor Unite privind Pădurile.

La această întrunire Republica Moldova a fost reprezentată de către directorul general adjunct al Agenției „Moldsilva”, Mihai Pașcovshi.