Consultări publice pentru aprobarea concesionării zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”

Consultări publice pentru aprobarea concesionării zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”
S-au inițiat consultărilor publice asupra proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea concesionării zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”.

Potrivit proiectului hotărârii Guvernul Republicii Moldova acordă dreptul de valorificare industrială a zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”, pe un termen de 10 ani din data semnării contractului de concesiune. La solicitare, termenul poate fi prelungit.

Proiectul concesionării  zăcământului natural „Cahul”a fost elaborat drept urmare a implementării de către  Agenția de Dezvoltare Regională Sud a proiectului ”Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat”.  Proiect care își propune dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în Regiunea de Dezvoltare Sud, în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a Regiunii prin reabilitarea și promovarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat” din oraşul Cahul.

Menționăm că zăcământul de apă minerală naturală „Cahul” cu rezervele de apă minerală naturală cu efect curativ evaluate în volum de 945 m3/24  de ore, atribuite la categoriile B+C1 se propune de a fi atribuit  în folosință pe un termen de 10 ani. După anul 2027 se va proceda la reevaluarea rezervelor și aprobarea lor de către Comisia de stat pentru rezervele de substanţe minerale utile de importanță națională.

Potrivit proiectului hotărârii de guvern Ministerul Mediului, care exercită în numele Guvernului funcţiile de concedent, va asigura desfăşurarea transparentă a unui concurs privind selectarea concesionarului şi va încheia contractul de concesiune.

Recomandările pe marginea proiectului, pot fi expediate până pe data de 25 ianuarie  2016 la adresa electronică: josu@mediu.gov.md, nr. de telefon (022) 20  43 35 sau la adresa: mun. Chişinău, str. Cosmonauților 9, bir.607.

Proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea concesionării zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”  şi nota informativă le găsiți în atașament.